Informatie

Wanneer 

6, 20 september en 4 en 18 oktober 2021

Locatie

“NDC Den Hommel”
Kennedylaan 9
3533 KH Utrecht

Kosten

€795,- 

Wie in staat is om zijn verantwoordelijkheid te vertalen
in passende zorg voor de ander en
tegelijkertijd in passende zorg voor zichzelf,
groeit als mens en verwerft vrijheid.

Professor I.B. Nagy aan het werk

opname consultatie 1995/1996

Prof. Nagy:
“Hoe zal ik u aanspreken?”
Moeder:
“Zeg maar Bea.”
Prof. Nagy:
“Hoe zou het voor u zijn als uw dochter u “moeder” zou noemen?”
Moeder:
“Dat is een stille wens.”

Simpele vragen, diep doorvoeld, een weg gebaand naar helende bronnen in het leven van cliënte en haar dierbaren. Een hoopvol begin…

In deze workshop zien we prof. I. B. Nagy (middels een filmopname) aan het werk. Tijdens dit consult spreekt hij met een moeder, haar partner (die niet de vader van haar kinderen is) en 1 van haar dochters. In 5 opeenvolgende sessies en in verschillende samenstellingen heeft prof. Nagy met deze familie gewerkt.

De familie werd ingebracht (tijdens haar opleiding bij prof. I. B. Nagy in 1992) door Riet Bunck-Spanjer. Gedurende deze dagen zal het voor de toeschouwers duidelijk worden hoe het werken vanuit de meerzijdig partijdige beroeps- en levenshouding helend werkt voor de cliënten en hun relaties. Men zal ervaren dát en hoe de familieleden systematisch worden aangemoedigd om op weg te gaan naar een passende actie in de gestagneerde relaties. We bekijken op deze dagen de opname in drie delen van ieder ongeveer 25 minuten. Na ieder deel is er tijd voor reacties en reflectie en vindt een micro analyse plaats betreffende de relationeel ethische interventies die prof. Nagy tijdens de consultatie deed.

doelgroep

Ieder die 1 of meer jaren heeft deelgenomen aan een contextuele opleiding kan zich inschrijven voor deze bijzondere dag.

docent

Rikie van Hussel
Rikie maakte kennis met de contextuele benadering van professor I. B. Nagy in 1986 en volgde in 1993 een van de masterclasses die professor I.B. Nagy gaf op de Hogeschool van Amsterdam in een samenwerkingsverband met de Hahneman University in Philadelphia betreffende de contextuele therapie. Vanaf de eerste kennismaking werd deze op de relationele ethiek gebaseerde therapeutische benadering een grote inspiratiebron en leidraad in haar werken met cliënten en studenten. Rikie heeft naast haar werk in de jeugdhulpverlening, HBO opleidingen en in haar therapiepraktijk voor intergenerationele familiedynamiek, jarenlang als medeontwikkelaar van de opleidingen – en als contextueel methodiekdocent, – supervisor en – leertherapeut gewerkt bij het opleidingsinstituut voor contextuele hulpverlening “Leren over leven”  Vlaanderen/ Nederland. Onlangs ontwikkelde zij binnen de “Nagy Academie” samen met Gerdy Rooijakkers-Segers de 3-jarige opleiding voor contextueel leertherapeuten/ docenten in de intergenerationele familiedynamiek.