Stichting Nagy Academie staat voor het doorgeven van de contextuele benadering
aan de volgende generatie contextueel hulpverleners, -therapeuten en -opleiders
Contextuele introductietraining
In de contextuele introductietraining van de Nagy Academie maak je kennis met het gedachtegoed van professor Ivan Boszormenyi – Nagy, de grondlegger van de contextuele familietherapie. De meerwaarde van deze therapeutische stroming heeft zich in de afgelopen 50 jaar niet alleen in de therapeutische setting, maar ook binnen hulpverlening, zorg, pastoraat en onderwijs, ruimschoots bewezen.
Basisopleiding tot contextueel hulpverlener “Grondbeginselen”
Het fundament van de volledige opleiding wordt gelegd in deze 2 jarige contextuele basisopleiding “Grondbeginselen”. De opleiding rust op drie pijlers: theorie, praktijk en het persoonlijk ontwikkelingsproces van de student. In deze basisopleiding wordt verder gebouwd op de kennis en vaardigheden die de student meebrengt uit de praktijk en uit andere opleidingen. De aandacht wordt gericht op het op rechtvaardige wijze vorm geven aan de relationeel ethische taal en de meerzijdig partijdige grondhouding als hulpverlener.
Meer informatie…
Vervolgopleiding tot contextueel therapeut “Specialisatie”
Na de 2 jarige basisopleiding biedt dit vervolgtraject de mogelijkheid tot verdere specialisatie in – en integratie van het contextuele gedachtegoed met als doel om de relationeel ethische vaardigheden en de grondhouding van de aankomende contextueel therapeut verder te ontwikkelen.
Meer informatie…
Nascholing
Voor elke contextueel werker is het boek “Tussen geven en nemen” van de grondlegger professor I.B. Nagy een goudmijn in twee opzichten: Dit boek bevat een schat aan gedachten en instructies met het oog op het contextuele werken. En het vraagt om geduldig “graven” in de tekst om die schat aan het licht te brengen, van alle kanten te bekijken en zo te doorgronden. In vier dagen, lezen en bespreken we hoofdstukken uit dit veelzijdige boek en werken daarmee aan verdieping van onze relationeel ethische kennis, vaardigheden en grondhouding.
Module Wijsbegeerte
In deze lessenreeks wordt het denken van I.B. Nagy vanuit deze beide filosofen toegelicht. Als contextueel werker staat de dialogische ontmoeting tussen therapeut en cliënt en tussen de cliënt en zijn context centraal, en daartoe is naast praktische bekwaamheid ook theoretisch inzicht onontbeerlijk.
Meer informatie…
Opleiding tot contextueel leertherapeut
De ultieme verdieping
In deze 3-jarige opleiding zal de aandacht in het bijzonder gericht zijn op het internaliseren van billijke wederzijdse belangenbehartiging op alle niveaus van het persoonlijke leven van de student, zodat de daaruit voortvloeiende professionele grondhouding en het vakmanschap van de kandidaat leertherapeut zich verder kunnen ontvouwen.
Meer informatie…
Supervisie voor contextueel hulpverleners
Na de 2 jarige basisopleiding biedt dit vervolgtraject de mogelijkheid tot verdere specialisatie in – en integratie van het contextuele gedachtegoed met als doel om de relationeel ethische vaardigheden en de grondhouding van de aankomende contextueel hulpverlener verder te ontwikkelen.
Supervisie voor contextueel therapeuten
Na de 2 jarige basisopleiding biedt dit vervolgtraject de mogelijkheid tot verdere specialisatie in – en integratie van het contextuele gedachtegoed met als doel om de relationeel ethische vaardigheden en de grondhouding van de aankomende contextueel therapeut verder te ontwikkelen.
Leertherapie voor contextueel therapeuten
Voor contextuele hulpverleners/therapeuten die de 4 jarige contextuele vervolgopleiding hebben afgerond. Leertherapie speelt zich af op het raakvlak van het persoonlijk proces van de contextueel opgeleide therapeut en de integratie van de theoretische concepten. En juist op dit snijvlak vinden we vanuit contextueel perspectief veel inzichten en worden mogelijkheden ontdekt om via integratie van de theorie in het persoonlijk leven, tot groei en verdere verdieping als contextueel therapeut te komen.
Meer informatie…